lørdag den 24. november 2012

En begivenhedsrig tur

Meget kan ske her i Israel, også mange uforudsete ting.
Jeg har lige været på en tur til Jordan, bl.a. for at få mit visum fornyet, men turen blev ikke helt som vi havde regnet med, da grænsen til Jordan var lukket et par dage pga. oversvømmelse.
Derfor fik vi 2 dage i Eilat, som bl.a. blev brugt på stranden, til bjergbestigning i ørkenen og en omgang manicure.
Udsigten over Eilat fra en af de høje bjerge Rikke, Helene og jeg besteg.

Helene og jeg.
 
Udover manicure prøvede vi også læbestift. Læg mærke til farven på læbestiften...
 

Onsdag morgen kunne vi endelig komme over grænsen. Vi blev kørt til en beduinlandsby i ørkenen, hvor vi hver fik tildelt en kamel, som transporterede os hen til den beduinlejr, der var vores hjem i Jordan, de dage vi var der.
Kamelturen varede ca. 8 timer med 4 stop på vejen. Det var en rigtig sjov og flot tur, det var specielt at ride på kamelryg, og vi red i utrolig smukke omgivelser.

Her er vi i den røde ørken

Lige kommet op - det var en udfordring hver gang jeg skulle op og ned...

Se, er de ikke søde :)

Udsigt over den røde ørken, i baggrunden kan man se, at sandet er mere lyst; det er den hvide ørken, hvor vi boede.

Udsigten oppe fra en af bjegsiderne, som vi udforskede
 
Beduinerne tog sig godt af os. Vi boede i nogle virkelig gode telte, der var rigtige toiletter, maden blev lavet i en ovn under sandet og om aftenen underholdte de os med sang og dans. Der var et fælles telt, hvor der var bål (med skorsten, så røgen ikke var inde i teltet), og der hvor vi sov, havde vi madrasser og gode tykke tæpper, så vi kunne sagtens holde varmen om natten.

Vores lejr set fra oven, jeg sov i teltet øverst, længst til højre.

Her er ovnen ved at blive gravet frem.

Så er der serveret.

Vi skulle selvfølgelig også danse med :)

Torsdag var vi i Petra, som er et af verdens 7 vidundere. For ca. 2000 år siden huggede menneskerne templer, grave og et stort amfiteater ud af klippevæggene. Det var et vild imponerende syn. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan de kunne gøre det, og jeg følte mig virkelig lille, da jeg gik ved de enorme klipper og ved de store bygningsværker.

Vejen gik mellem høje klipper, forude venter synet af et imponerende tempel

Seriøst, det er godt lavet!

Vi spiser madpakker foran et andet tempel. Det er ca. 45 m høj og 35 m bred.

Ja, det er rigtig nok, jeg har nu været på verdens top :)

Udsigten fra verdens top
 

Fredag vendte vi hjemad mod Israel. Det var en mindre udfordring at komme over grænsen, for de synes lige, de ville holde os lidt på pinebænken og udspørge os om alt muligt. Men det er jo klart, at unge blonde piger fra Danmark er i den gruppe af mistænkelige mennesker, som man skal være ekstra opmærksomme på. Men vi kom dog igennem og fik 3 måneders visum.

På vejen hjem oplevede vi endnu engang, hvordan vand blev en hindring i vores rejseplaner. En stor regnbye havde valgt at placere det meste af sit vand mit på vejen, hvilket skabte ekstrem lang kø og en masse kaos. Heldigvis kørte vi i offentlig bus, som havde en tidsplan at holde, så derfor kunne vi komme hurtigt igennem. Det var dejligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar