torsdag den 20. september 2012

Om fjendekærlighed

"Elsk jeres fjender, gør godt mod dem, der hader jer. Velsign dem, der forbander jer, bed for dem, der mishandler jer. Slår nogen dig på den ene kind, så vend også den anden til." (Lukas 6, 27-29)

I dag, torsdag, har jeg været til en ungdomsklub i en messiansk menighed (dvs. jøder, som tror på Jesus). Undervisningen var ud fra ovenstående vers. Jeg har altid tænkt på disse vers, som svære og hårde ord, men her i Israel, et land fyldt med konflikter, både politiske, kulturelle og religiøse, bliver disse vers sat i et helt andet og større perspektiv. At ”elske sine fjender” bliver pludseligt mere konkret og virkeligt.

I mandags var vi i Betlehem. Der så vi Muren, som adskiller araberne og israelerne. En mur, som gør forsoning og venskab mellem nationaliteter og jøder/muslimer nærmest umulig. Muren går hele vejen rundt om Vestbredden (790 km lang mur). Der er meget debat om muren, men for mig at se, er det kun noget, der opbygger al den had og spænding imellem menneskerne i Israel.

Men heldigvis er der opmuntrende historier at fortælle fra dette konfliktfyldte land: På Machaseh, hvor jeg er i praktik, arbejder der mange forskellige mennesker, både israelere og arabere, og det, som kendetegner stemningen på arbejdet er venskab og kærlighed. Her er der intet had eller mistroiskhed, men knus og kindkys.


Nogle billeder af Muren i Betlehem:
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar